Kategorier
Design

Markedsføring av bygdefest

Vinterfest-poster

Det har det med å bli en del fester og andre tilstelninger i bygda vår, og som stedets eneste grafiske formgiver, får jeg æren av å forsyne bygdelag, ungdomslag og andre lag med det jeg kan – på pro bono-basis, vel å merke. Denne gangen var det ungdomslagets vinterfest som stod for tur.

Med blues som dominerende musikkstil, og min svært begrensede kjennskap til sjangeren, endte jeg selvfølgelig med å bruke bluesbrødrene Jake og Elwood, både på plakater (hvorav ett format, 50×70 cm, vist over – resten trykt i A3), annonser (under) og billetter (som jeg har gitt fra meg, og dermed ikke får fotografert). Sproget er, som man rimeligvis vil forstå, ikke mitt:

Vinterfest-annonse

Her kunne jeg saktens ha fremstilt en annonse i fire gilde farger, men det mørke, litt undergrunns-aktige preget kler budskapet, syns jeg. Det er for øvrig en aldri så liten utfordring å klemme så pass med informasjon inn på to spalter ganger 80 millimeter, med en så vidt dominerende illustrasjon – noe jeg løste ved å integrere dato og årstall, og la deler av teksten følge månens kontur. Så får det heller våge seg at aldersgrensen synes noe inneklemt, noe som for øvrig også kler stilen, spør du meg.

Så nu blir det nok boogie woogie, skal De se:

Blues Brothers

Bildet, bestående av animerte freeze-frames fra Blues Brothers, skal jeg imidlertid ikke ta æren for, men det er bare å øve inn trinnene. Jeg håper De har hvite tennissokker.

Materiellet suppleres av oppfølging via bygdas egen Facebook-side, som jeg for øvrig også administrerer. I tillegg holder jeg på med utvikling av nettsidene til festens main attraction, Big Men Bluesband, og ja, også det som en vennetjeneste.

Lundegrend, 5690, Norge

Av Jarle Petterson

Frilansjournalist, -oversetter, -designer, -webutvikler og kommunikatør på Tysnes i Sunnhordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.