Kategorier
Internett

Makeover for lokalt turistnettsted

Det er gått om lag halvannet år siden jeg lanserte den lokale turistressursen VisitTysnes.org, som en statisk, men omfattende «brosjyreweb» for lokalsamfunnets severdigheter, uteliv, overnattingssteder – og andre turistressurser. Dette var et initiativ jeg tok, som følge av at det ikke eksisterer noe lignende for og i kommunen – utover det lokale turistkontoret, som betjener alt tilreiste gjester, i tillegg fra telefoniske forespørsler fra potensielle tilreisende.

Har gitt lokal arbeidsinnvandring

Initiativet ble godt mottatt ved lansering, og har i perioder hatt svært gode besøkstall, uten at resultatene er gått nærmere etter i sømmene, målt i antall besøkende, som følge av nettstedet. Da finanskrisen i Europa så ut til å nå et klimaks sommeren 2012 derimot, mottok nettstedet, sammen med Lundegrend.no, som jeg også drifter, en flom av e-poster fra arbeidssøkende grekere og spaniere. Disse henvendelsene ble sluset videre til ordfører og rådmann, og førte til en viss tilflytting fra sydligere himmelstrøk.

Ny design, ny funksjonalitet

Mark's Twitter Friends
Sosiale medier. (Photo credit: ‘Pong)

Tross ett års inaktivitet, mottar nettstedet dessuten sporadiske turistforespørsler, også via sin Facebook-side og Twitter-profil. Med omlegningene som nå pågår, vil VisitTysnes.org bli tettere integrert mot de sosiale mediene, bli betydelig enklere å oppdatere – og få en form som innbyr til økt brukerdelaktighet, både fra potensielle gjester, kommunen og det lokale reiselivsnæringen – i tillegg til at det blir enklere å finne frem.

Nettstedet gjennomgår også en omfattende søkemotoroptimalisering, som vil gjøre det betydelig enklere å finne frem til Tysnes, som et aktuelt reisemål.

Kun på engelsk

Mange fastboende – og lokale reiselivsaktører – har etterlyst en norskspråklig versjon av nettstedet, men siden jeg driver tjenesten «på si», har jeg dessverre ingen mulighet til å innfri ønsket. Det er dessuten betraktelig enklere å finne nordmenn som kan engelsk, enn utlendinger som kan norsk. Håpet er derfor at nettstedet gir tilstrekkelig informasjon til begge målgrupper, spesielt når den pågående oppgraderingen er i mål. Rekonstruksjonen av statiske informasjonssider er foreløpig ikke kommet så langt, men de gamle sidene (bildet under) fins fortsatt i arkivet.

VisitTysnes.org i gammel drakt

På profesjonell basis har jeg også utviklet – og drifter det europeiske og norske nettstedet for reiselivsorganisasjonen HSMAI (foruten en rekke kanaler i de sosiale mediene):

Lundegrend, 5690, Norge

Av Jarle Petterson

Frilansjournalist, -oversetter, -designer, -webutvikler og kommunikatør på Tysnes i Sunnhordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.