Æ e populær!

Siden jeg alt har lenket til en interessant sak om sosiale medier, pressen – og trynefaktoren, falt jeg nettopp i tanker om at jeg fikk meg et dugelig hakeslepp selv, her om dagen, da jeg merket meg ved følgende tall, i én av de ikke så veldig høytidelige bloggene jeg holder meg med:

1126 vilt fremmede – og en håndfull kjente – individer mottar e-post hver gang jeg finner det opportunt å ytre meg i bloggen. Og jeg tenker, med så bergensk innlevelse jeg bare formår:
É det nokke i veien med di!? jeg mener det! Hvem – ved sine fulle fem, iallfall – kan finne noen som helst glede i å lese mine halvskrudde betraktninger, endog be om e-postvarsel, når jeg bringer dem til torgs?

Det var da det slo meg at jeg kanskje er en av disse mer eller mindre toneangivende viktigperene i sosiale medier, godt underbygget av ego-boostende data fra Klout, som hin uke ga meg en klout-score (utledet av clout, for «innflytelse») på 60, med en dropp til 59 denne uken. Det er sånt som skjer når man har det for travelt for de sosiale mediene. Og kanskje fordi jeg ikke rir bølgene Aftenpostens Joacim Lund skriver om. Det gir en viss, skal vi si … kjølig distanse? Som var jeg en grå eminense i det sosialmediale landskapet.

Så menn!

Men Klout er ikke til å kimse av, det, altså, og er noe jeg tar på størst tenkelig alvor – med en passe porsjon saltklyper attåt. Skjønt som The New York Times skrev, her om året:

IN September, during a Fashion’s Night Out event in the upscale Miami neighborhood of Bal Harbour, guests decked out in Marc Jacobs and Herve Leger could not help but notice a separate velvet-roped V.I.P. area. There, a privileged few shared one denominator: each guest had accumulated a Klout score above 40.

Boom, bang-a-bang! Alle med en Klout score over 40 er VIPs? Vel, yay me og mine 60! For jeg ville lyve om jeg påstod at det ikke gjør noe med selvbildet (eller, når du er litt sånn devil-may-care, kanskje ikke).

Så hvor er alle invitasjonene, til ledig påfugldans langs de røde premiereløperne?

Det er sant! Jeg bor på en øde ø, langt hinsides det minste snev av sosial fiff. For ellers hadde jeg visserligen vasset i honning, champagne og glamorøse damer. Det tror jeg nesten helt sikkert!

Men i dag … I dag skal jeg kauke på denne, til jeg dupper av på sofaen, kort oppunder Dagsrevyen:

Og trynene i Kommentariatet™, de hyperventilerer, de også, etter Joacims lille epistel. Du skulle bare ha sett Twitter i dag …

Narsissisme? Neeei, det har jeg vanskelig for å tro. Med jugekors og allting.

Lundegrend, 5690, Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.