Kategorier
Design Internett

Kliss lik på PC og mobil

Nå er selvfølgelig ikke responsiv design (altså utforming tilpasset alle plattformer, enten det er mobil, nettbrett eller PC) noen nyhet, men like fullt et fenomen jeg akter å forfølge, kombinert med såkalt rich media-annonser.

Responsive nettsteder er imidlertid ikke like på PC og mobil. På mobilen ommøbleres derimot siden, slik at alt passer inn i ett løp, i stedet for breddeorienteringen du ofte kjenner fra PC-skjermen – så jeg tenkte jeg skulle leke meg litt med nettstedet for medieimperiet petterson.media, som ser ut som over, men også som dette (og dermed like egnet for PC som mobil):

Siden er ingenlunde ferdig, men dette måtte bare prøves ut. Som du skjønner kan den, integrert som her, også tjene som en regulær annonse, med de klikkbare lenkene intakt, og jeg kunne ha supplert med animasjoner, men det får bli senere. Vi snakker ikke 1990-talls Flash-teknologi, men HTML5, som er leselig i alle nettlesere – uten innstikk.

Og du verden så moro det skal bli! Det begynner å bli veldig mange år siden jeg egnet meg til webdesign, nemlig. Webutvikling, tuftet på eksisterende maler og publiseringsplattformers begrensninger, ja visst, men fri design fra scratch er noe jeg har savnet lenge. Det blir nesten litt tilbake til start, men jeg gleder meg også til å bedrive regulær annonsedesign – innbakt på sider som her.

Av Jarle Petterson

Frilansjournalist, -oversetter, -designer, -webutvikler og kommunikatør på Tysnes i Sunnhordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.