Kategorier
Design

Lyst til å bli lettere animert?

Det begynner å bli 30 år siden sist jeg leflet med animasjon, skjønt jeg styrte med 3D-rendring den gang dazumal, mens jeg hitsides årtusenskiftet nøyer meg med relativt flat 2D-grafikk.

Bildet for oven er hentet fra en animasjon jeg laget i helgen, ikke så rent lite inspirert av Ridley Scotts Blade Runner (1982), med et «frempek» til Tilbake til fremtiden, som endte med å munne ut i denne feberfantasien (og neida, jeg var ikke syk):

Animasjonen kan gjengis som en integrert HTML5-side (som her) eller som video eller animert gif. Fordelen med førstnevnte er at du både beholder lyd, bevegelse og – men ikke minst – interaktiviteten (her kun ved et par klikkbare knapper).

Det er ingen tvil om at animasjon har sitt største fortrinn i formidling av prosesser, for eksempel, men det er også lov å gjøre noe moro ut av egen logo, ispedd animerte karakterer, lyd og annen spas.

Mulighetene er i alle fall legio, og jeg står parat til å bistå. Bare gi en lyd!

Av Jarle Petterson

Frilansjournalist, -oversetter, -designer, -webutvikler og kommunikatør på Tysnes i Sunnhordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.