Kategorier
Internett Markedsføring

Får du brukt e-posten til annet enn korrespondanse?

Som meg har du sikkert fått mer enn nok av søppelpost – eller «spam», som de internasjonalt anlagte muligens kaller den.

Likevel hender det virkelig jeg blir glad når jeg ser massedistribuert e-post i innboksen, spesielt den jeg egenhendig har bedt om, så klart. Følgelig hender det at jeg dann og vann sender slikt selv – til en eksklusiv gruppe adressater som kan ha nytte av det jeg formidler. Rettere sagt til et par utvalgte grupper, for de forskjellige gruppene mottar ikke samme e-post, noe som rimeligvis gir deg muligheten for å skreddersy budskapet for hver enkelt målgruppe. Men det stopper selvfølgelig ikke der.

E-postene mine sendes fra dette nettstedet, med full anledning til å trekke saker fra nettstedet inn i e-postene – etter dra og slipp-prinsippet. Dertil har jeg full kontroll med:

  • hvem som åpner e-postene
  • hvem som klikker på lenkene i dem
  • hvem som melder seg av nyhetsbrevet
Med en god løsning for e-postdistribusjon får du full oversikt over hvem som har åpnet e-postene dine og, ikke minst, hvem som har klikket på lenkene i dem.

Det gir meg en slags analyse av hva som fungerer, men vær også forberedt på en nedtur – i alle fall om du opererer i et nærmarked som skryter av å støtte lokalt initiativ. Data som disse viser ikke bare om det stemmer, men også hvem som farer med sprøyt.

Om vi ser bort fra slike bagateller kan det være verdt å merke seg at e-post fortsatt er et effektivt verktøy, både for markedsføring og kommunikasjon – enten det er med kunder, medlemmer eller andre forbindelser. Rett nok er det en 50 år gammel kommunikasjonsform, men en som fortsatt har livets rett, riktig brukt.

Perfekt alternativ til medlemsblad

E-post funker helt utmerket til korrespondanse, men er det alt du bruker den til, har du ikke utnyttet plattformens fulle potensial. DM-forsendelser er selvfølgelig ikke til å kimse av, men om du er blant de tusener som besørger informasjon på vegne av organisasjoner, like ned til lokale lag og foreninger, kan nyhetsbrev sendt per e-post tjene som et svært lønnsomt alternativ til trykk og kostbar porto.

Dersom du kunne tenke deg å lære mer, er du hjertelig velkommen til å melde deg på nyhetsbrevet mitt:

Toppfoto: Pixabay på Pexels.com

Av Jarle Petterson

Frilansjournalist, -oversetter, -designer, -webutvikler og kommunikatør på Tysnes i Sunnhordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.