Pressemelding for NettDoktor.no

Dotcom-tiden var spennende, preget av intens rivalisering mellom konkurrerende aktører, en rivalisering som kommer svært tydelig til syne i denne pressemeldingen, som jeg skrev i september 2000 – da man ante at dotcom-tiden kanskje var på hell, og hestene for alvor begynte å bites. Ikke desto mindre er det imponerende tallmateriellet, som fremgår av pressemeldingen, tall bekreftet av Gallup.

NettDoktor.no ubestridt største helse-nettsted

BERGEN, 7. SEPTEMBER 2000 — I dag la Norsk Gallup Institutt AS frem oversikt over nettbruken i Norge, i perioden mai, juni, juli og august. Fremdeles toppes statistikken av SOL, som det ubestridt største nettstedet, tett etterfulgt av VG-Nett, Kvasir og Startsiden. På netthelse er det imidlertid bare NettDoktor.no som er store nok, og Atle Klovning, lege og medisinsk direktør, går nå hardt ut mot forestillingen om at det finnes tre store helsenettsteder i Norge.

– Vi har selv faktisk svevd i villfarelsen at Doktor Online er større enn oss. Det har nok sammenheng med fastlåste forestillinger, og det faktum at Doktor Online har vært i dette gamet siden 1996, mens NettDoktor.no først kom på banen i fjor høst, sier han.

Ikke tre store, men én

– Men nå er tallenes tale ikke til å misforstå. I anledning Doktor Onlines ekspansjon til Sverige og Danmark, gikk det ut tall som skulle bekrefte tjenestens suksess på hjemmefronten. Disse fortalte om 85.000 månedlige brukere, mens Gallups Web-toppen i dag bekrefter NettDoktors posisjon på 25. plass, med 280.000 brukere i måneden. For tre uker siden kunne dessuten Digi.no fortelle at Lommelegen hadde kommet opp i 47.500 brukersesjoner i juli. Vi snakker med andre ord om to små og en stor nett-helsetjeneste i Norge, ikke tre store, slik mediene oppfatter det.

– Snakker vi ikke her om forskjellige målekriterier?

– Derom vet vi sant å si ikke stort. Det foreligger dessverre ingen standard for måling av trafikk i dag. Det eneste sikre og sammenlignbare publikum og media kan forholde seg til foreløpig, er Norsk Gallups Web-toppen (www.gallup.no/menu/internett/default.htm), som har satt en slags standard for nettbruken i Norge så langt. Nå er imidlertid Nielsen/NetRatings også på banen, og om kort tid regner vi med å få helt sikre målinger, gjennom MediaMetrix, som baserer seg på elektronisk overvåkning av frivillige deltageres nettbruk.

Komplett helsetilbud

– Vi har hele tiden vært klar over at NettDoktor er størst i europeisk målestokk, med nasjonale varianter i seks land. Det nye nå, er at vi har et så formidabelt forsprang på våre norske kolleger. Høyst uventet, tatt i betraktning at vi har vært på banen i under ett år, sier Klovning.

– NettDoktor.no er for tiden i en rivende utvikling. Tjenesten beveger seg mer og mer i retning av å bli et komplett helsetilbud, mer enn en rendyrket mediaoperasjon, og er det eneste nettstedet i Norge med sertifisert HONcode-godkjenning, som utstedes av stiftelsen Health On the Net. I tillegg kåret den britiske avisen The Sunday Times i sommer NettDoktor til Europas fjerde beste nettsted, uavhengig av kategori. I lys av alt dette, er det kanskje ikke så underlig at vi er mer enn tre ganger større enn nærmeste konkurrent, avslutter Atle Klovning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.