Kommunikasjon

Bluegarden | HSMAI

Jeg har redigert og produsert et vanvittig antall magasiner og publikasjoner i min tid. Over ser vi et knippe kundemagasiner for min gamle arbeidsgiver, Bluegarden, ved navn HRMagasinet, Cogito, da selskapet fortsatt het ErgoBluegarden – inspirert av Cogito, ergo sum (jeg tenker, altså er jeg), parafrasert til Cogito Ergo Bluegarden (som dermed skulle bli … Ja, du forstår).

I tillegg har jeg skjøttet øvrige informasjonsoppgaver, som pressemeldinger, årsrapporter, PR, presentasjonsmateriell og internkommunikasjon, riktignok i tandem med reklame, som etter mitt syn ikke sorterer direkte under kommunikasjonsbegrepet, i vanlig forstand, idet at reklamen har en helt annen, langt mer hardtslående slagside.

Et lite knippe av kundemagasinene jeg fremstilte for Bluegarden, noen så tykke at de bulte.
Et lite knippe av kundemagasinene jeg fremstilte for Bluegarden, noen så tykke at de bulte.
Jeg dropper Powerpoint i et internmøte, til fordel for levende whiteboard. Fotograf: Terje Borud
Jeg dropper Powerpoint i et internmøte, til fordel for levende whiteboard. Fotograf: Terje Borud

Etter min erfaring kan kommunikasjon handle like mye om tilbakeholdenhet, som om impulsiv åpenhet. Det er som regel alltid lurt å be en journalist om å få komme tilbake til tricky spørsmål, etter først å konferere på kammerset. På den måten blir ikke responsen bare korrekt, men dertil i tråd med foretakets foretrukne linje. Dette går jeg mer i detalj om på denne siden, med utgangspunkt i konkrete erfaringer.

Det viktigste informasjonsarbeidet er rettet mot egne medarbeidere. Dersom man ikke klarer å formidle mål, visjoner og strategi internt, er også ethvert forsøk på å kommunisere det ut, helt fåfengt – i tillegg til at vellykket internkommunikasjon er den viktigste forutsetning for å lykkes med kortsiktige, så vel som langsiktige mål.

Viktige verktøy i dette arbeidet, er et velfungerende intranett, som innbyr til dialog, heller enn toppstyrt énveis-informasjon, jevnlige avdelings- og allmannamøter, sosiale tilstelninger, gode medarbeidersamtale-rutiner – og utstrakt bruk av medvirkning. Skal man lykkes med målene, må den enkelte føle eierskap til eget arbeid, og til sin andel av det samlede resultatet.

Det er i stor grad dette internkommunikasjonen handler om. Mislykkes man her, ligger også nederlagene på lur. Men nå er det min kompetanse det skal handle om, og her er noen eksempler:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.