Om

Som allround frilanser innen journalistikk, oversettelser, Internett, grafisk form, reklame, informasjon, PR og audiovisuelle tjenester er det vanskelig å komme på fagdisipliner innen kommunikasjonsfaget jeg anser jomfruelig mark.

Så har jeg også et lidenskapelig og livslangt forhold til de respektive fagene.

Da jeg var med i min aller første skoleavis-redaksjon på midten av 1970-tallet ble det rimelig fort klart at kursen var mer eller mindre staket ut. Men da jeg redigerte innkomne saker på desken i fordums Morgenavisen, som 19-årig penneknekt, oppdaget jeg raskt at det bodde en liten kontrollfrik i meg, som ville ha styring på den visuelle presentasjonen, så vel som på innholdet – noe som i bunn og grunn passet bra, ettersom jobben også besto i å tegne ut avissidene, som det het.

Derfra gikk veien innom Forsvarets Forum, som vernepliktig journalist, til lysbildepresentasjoner (kalt multivisjon – multimedia-show med inntil 20 programmerte Kodak-karuseller) samt radio- og TV-produksjon, før jeg tilbrakte mange år som såkalt datagrafiker, både i et computergrafisk firma og i reklamebransjen, og puslet noen år med grafisk form, informasjon og kommunikasjon på egenhånd, til jeg igjen ble fanget opp av pressen – på Internett, denne gangen, i Aftenposten.nos spede begynnelse. Men det var mens vi ennå kalte nettavisen Aftenposten Interaktiv.

Etter dette ble det enda noen år med nettpublisering i helse-nettstedet NettDoktor.no, hvor jeg virket som sjefredaktør i en stor og hektisk stab, og CNNs norske nyhetsportal, CNN Norge, driftet av VG Multimedia, der jeg steppet inn for en redaksjonssjef på pappaperm.

Det har vært en spennende reise, med mange rare krumspring. Husker du for eksempel sjokk-hiten Ute til lunch, som stakk ettertrykkelig hull på reklameforbudet på eteren? Jeg var med på å lage den (og dermed på å torpedere radioreklame-forbudet)! Det var mens jeg arbeidet i Ted Bates, som byrået het på den tiden. Samtlige firmanavn i låta var Bates-kunder, naturligvis. Men det er en liten mannsalder siden nå, og radioreklame et gammelt, litt irriterende fenomen.

Da det ble kroken på døren for CNN Norge 8. juni 2001 tok det knapt én måneds tid før jeg innfant meg som multi-kommunikatør i HR-selskapet ErgoBluegarden (nå bare Bluegarden), del av Posten-eide ErgoGroup (nå Evry, etter fusjonen med EDB Business Partner), hvor jeg fikk gleden av å boltre meg med:

  • websider
  • intranett og internkommunikasjon
  • Personalportalen
  • marketing
  • informasjon, PR og samfunnskontakt
  • kundemagasin
  • Corporate Identity
  • og å være selskapets representant i ErgoGroups felles markedsteam

Etter fire år i selskapets tjeneste fortsatte jeg å betjene dem som innleid konsulent i ytterligere halvannet år, da andre oppdrag begynte å kreve mer av tiden, deriblant innholdsproduksjon til temabilag i Dagens Næringsliv, i tillegg til utvikling og drift av nettsteder – og bokoversettelser.

Tross min geografiske lokalisering, i skjærgården syd for Bergen, er det primært kunder i Oslo-området jeg betjener. Av forståelige grunner er jeg etter hvert parat til å utføre oppdrag som gjør det lettere å møte kundene ansikt til ansikt, noe som best oppnås om jeg påtar meg flere oppdrag i geografisk nærhet. Så om du er klar for en prat:

Kontaktdata: 915 11 178 eller jarle@petterson.media

CV’n finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.