Personvernerklæring

Hvem jeg er

Mitt navn er Jarle Petterson, frilans kommunikasjonsrådgiver på Tysnes i Sunnhordland.

Min nettstedsadresse er: http://jarle.petterson.media

Hvilke personopplysninger jeg samler inn og hvorfor jeg gjør det

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt i kommentarskjemaet, i tillegg til IP-adressen til den besøkende – og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med den.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be meg om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel, og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å avgi denne informasjonen igjen, neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil jeg opprette en midlertidig informasjonskapsel, for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger, og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din, og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for "Husk meg", vil innloggings-informasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart, og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet, dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Jeg analyserer for tiden ikke trafikken, utover hvilke sider som besøkes hvor ofte, fra hvilke land og eventuell side som har ført deg hit.

Hvem jeg deler dine opplysninger med

Overhodet ingen.

Hvor lenge jeg oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at jeg kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk, i stedet for å legge dem i en kø, der de må godkjennes manuelt.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (en mulighet jeg for tiden ikke har åpnet for), lagres også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administrator (jeg) kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger jeg har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene jeg har om deg. Dette omfatter alle data du har gitt meg. Du kan også be om at jeg sletter alle personopplysninger jeg har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger jeg er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor jeg sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Din kontaktinformasjon

Forblir konfidensiell.

Tilleggsinformasjon

Forblir konfidensiell.

Hvordan jeg beskytter dine personopplysninger

All informasjon er beskyttet bak sterke passord, og med nitid overvåkning av unormal aktivitet på nettstedet.

Mine rutiner for datalekkasjer

Slike må jeg medgi at jeg ikke har, men så er jeg bare meg – og jeg ville ikke lekke noe som helst.

Hvilke tredjeparter jeg mottar opplysninger fra

Jeg mottar elementære trafikkdata fra WordPress/Automattic – foruten at en inaktiv Google Analytics-konto er tilknyttet nettstedet.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger

All aktivitet på nettstedet er basert på manuell publisering, og således ikke gjenstand for automatiserte prosessser.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Som privatperson er jeg ikke underlagt slike, men forholder meg til de strengeste standarder.